Инвариантные множества нелинейных дискретных систем с ограниченными возмущениями и задачи управления - Кунцевич, В.М.; Поляк, Б.Т. (Проблемы управления и информатики, 2009)
Стаття складається з двох взаємозв’язаних частин. У першій частині наведено оцінки зверху інваріантних множин і їх радіусів сімейств нестаціонарних лінійних і деяких класів нелінійних дискретних систем, підданих впливу обмежених збурень, для яких задано їх апріорні множинні оцінки. У другій частині на основі отриманих оцінок зверху радіусів інваріантних множин розв’язано задачі синтезу керування, що мінімізує ці оцінки для замкнених систем зі зворотним зв’язком. The paper consists of the two interdependent parts. In the first part, we calculate the upper-bound estimates of invariant sets and their radiuses for the class of nonstationary linear discrete systems and certain nonlinear discrete systems under