Идентификация параметров динамических задач теории упругости для составного цилиндра - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто питання побудови явних виразів градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами параметрів задач осесиметричного динамічного деформування складеного довгого циліндра. Construction of explicit expressions for functional-discrepances gradients for parameters identification of problems of axisymmetrical dynamical deformation of long compound cylinder is considered.