Особенности и взаимосвязь задач идентификации и управления в условиях неопределенности - Губарев, В.Ф.; Гуммель, А.В.; Жуков, А.О. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто два аспекти взаємозв’язку задач ідентифікації систем в умовах невизначеності, а також керування на основі математичних моделей, отриманих за наближеними експериментальними даними. Перший стосується придатності редукованих моделей для синтезу керування, а другий — можливості уточнення структури та параметрів моделі при повторній ідентифікації вже замкнутої зворотним зв’язком за виходом системи. Two aspects of interdependence of the problems of system identification under uncertainty and control on the basis of mathematical models obtained using approximate experimental data are considered. The first is concerned with the fitness of the truncated models for control synthesis and the second dealing with potential of refining structure and parameters of model while reiterated identification of the system closed by the feedback with respect to system output to obtain more precise model.