Задача линейного квадратичного регулятора для дескрипторных сосредоточенных и распределенных систем с дискретным временем - Бондаренко, М.Ф.; Власенко, Л.А. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Вивчено лінійно-квадратичну дискретну задачу оптимального керування для дескрипторної системи з необмеженими операторними коефіцієнтами. Існування та єдиність оптимального керування встановлено за умови обмеження росту резольвенти в околі нескінченно віддаленої точки. За допомогою отриманих результатів досліджено дескрипторні зосереджені та розподілені системи з дискретним часом. A linear quadratic discrete optimal control problem for a descriptor system with unbounded operator coefficients is studied. The existence and uniqueness of optimal control are established under the condition of resolvent growth restriction in a neighbourhood of infinity. The results are applied to investigate descriptor lumped and distributed systems with discrete time.