Моделирование нагрева биологических тканей точечными источниками ультразвука - Ляшко, С.И.; Клюшин, Д.А.; Павлычко, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто дискретизацію ультраслабкої крайової задачі для рівняння Гельмгольца за умови, що джерело ультразвуку описується дельта-функцією Дірака. Для зменшення обчислювальної складності з урахуванням природи процесів для апроксимацій використовуються функції, що описують хвильові процеси. The discretization of ultra weak boundary value problem for Helmholz equation when an ultrasound source is described with Dirac delta function is considered. To reduce numerical complexity using nature of the processes we used functions describing wave processes for approximation.