Об одном подходе к решению векторных задач с дробно-линейными функциями критериев на комбинаторном множестве размещений - Семенова, Н.В.; Колечкина, Л.Н.; Нагорная, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто багатокритеріальну задачу оптимізації з дробово-лінійними функціями критеріїв, задану на комбінаторній множині розміщень. Запропоновано та обґрунтовано підхід до її розв’язання, досліджено властивості області допустимих розв’язків задачі та їх використання для розробки методу. Аналіз результатів проведеного обчислювального експерименту свідчить про ефективність запропонованого підходу. The multicriteria problem of optimization with linear fractional functions of criteria specified on combinatorial set of arrangements is considered. The approach to its solution is suggested and proved, properties of area of feasible solutions of a problem and their use for method of solving are investigated. The analysis of results of the conducted computational experiment testifies to efficiency of the offered approach.