Идентификация термонапряженного состояния составной полой сферы - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Представлено явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами різноманітних параметрів задач термопружного деформування складеної порожнистої сфери. Пред The explicit expressions of functionals-residuals gradients for identification of various parameters in thermostressed deformation of compound hollow sphere problems by means of gradient methods are presented.