Абсолютная интервальная устойчивость систем непрямого регулирования нейтрального типа - Шатырко, А.В.; Хусаинов, Д.Я. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Досліджується прямий метод Ляпунова з функціоналом Ляпунова–Красовського. Доведено достатні критерії стійкості — абсолютної за нелінійністю та інтервальної за параметрами. Критерії стійкості та оцінки збіжності розв’язків наведено у вигляді конструктивних алгебраїчних нерівностей. Lyapunov’s direct method with Lyapunov–Krasovsky’s functional is investigated. Sufficient criteria of stability — absolute on nonlinearity and interval on parameters are proved. Criteria of stability and an estimation of convergence of solutions are presented in the form of constructive algebraic inequalities.