Идентификация отказов чувствительных элементов системы управления ориентацией космического аппарата - Лебедев, Д.В. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Для системи керування орієнтацією космічного апарата досліджується задача виявлення та ідентифікації відмов чутливих елементів у блоці з мінімальною кількістю датчиків або при їхній мінімальній надлишковості. Ефективність розглянутих процедур ідентифікації відмов ілюструється на прикладах датчиків кутової швидкості і датчика положення Сонця. A problem of fault detection and identification in sensors of spacecraft attitude control system under conditions of their minimum number or minimum redundancy is investigated. The effectiveness of the procedures under consideration is illustrated through angular rate sensors and Sun sensor as examples.