Индексация и поиск медицинских изображений в распределенной вычислительной среде - Курочка, К.С.; Сафонов, И.В. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто задачу індексації і пошуку медичних зображень у комп’ютерних обчислювальних мережах. Описано методику і технологію організації розподіленого пошуку зображень із використанням Грід-засобів. Наведено результати обчислювальних експериментів на прикладі бази даних зображень у мережі з 15-ти обчислювальних вузлів. The problem of indexing and content-based retrieval of medical images in a distributed computing infrastructure is considered. We present the technique and technology of the images distributed search using Grid middleware. The results of computational experiments on the example of a medical image database in a network with 15 computational nodes are presented.