Cистемы обслуживания с ограниченным последействием и потоками заявок сложной структуры - Коба, Е.В.; Дышлюк, О.Н. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто системи обслуговування з потоками заявок складної структури (незв’язаними імпульсами). Введено поняття систем τ-обмеженої післядії та τ-еквівалентності потоків. Розв’язано задачу еквівалентної заміни системи зі складними заявками системою з простими заявками (одиночними імпульсами). Знайдено співвідношення між функціями розподілу довжини імпульсів в потоках множинних і одиночних заявок. A queueing system with a complex arrival process is studied, the arrivals being nonconnected pulses. Concept of τ-renewal pulses and τ-equivalence are introduced. A problem of the reduction of the system with complex arrival process to that with simple one is solved. A relation of the distribution of pulses duration of complex and simple customers is established.