О корректировании работы системы инерциальной навигации - Ларин, В.Б.; Туник, А.А. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Розглянуто простий алгоритм інтеграції інерціальної навігаційної системи, супутникової навігаційної системи, магнітометра і барометричного датчика висоти. Введено декілька припущень, що спрощують задачу. Це обумовлено тим, що, з одного боку, датчики в розглянутій системі не є високоточними, а з іншого, передбачається використовувати такі системи на об’єктах, рух яких відбувається з невисокою швидкістю і на порівняно малих відстанях. Зокрема, це можуть бути дешеві безпілотні літальні апарати. Можливості такої системи показано на прикладі. The simple algorithm of integration of inertial navigating system, satellite navigating system, magnetometer and the barometric sensor of height is considered. A number of simplifying assumptions is entered. This is due to the fact that, on the one hand, the sensors in considered system are not high precision, on the other hand, it is supposed to use such systems on rather small distances and in the objects which velocity is low. In particular, it can be cheap unmanned aerial vehicles. For illustration of opportunities of such system the example is considered.