Об одной нетрадиционной математической модели геоинформатики - Булавацкий, В.М.; Скопецкий, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Виконано математичне моделювання динаміки розподіленого просторово-часового процесу фільтраційної консолідації насичених сольовими розчинами деформованих пористих середовищ у рамках моделі, яка уточнює традиційну математичну модель. Поставлено відповідну крайову задачу та запропоновано скінченноелементний алгоритм її розв’язання. The mathematical modeling was made of the dynamics of distributed time-space filtration consolidation process of saturated by salt solutions of deformed porous mediums in the frames of the model clarifying conventional mathematical model. The statement of corresponding boundary-value problem is given and the finite element algorithm of its solution is offered.