Непараметрический критерий эквивалентности генеральных совокупностей, основанный на усредненной мере близости между выборками - Голубева, Е.Н.; Клюшин, Д.А.; Петунин, Ю.И. (Проблемы управления и информатики, 2010)
Запропоновано усереднену міру близькості між вибірками, а також доведено теорему про те, що асимптотичний рівень значущості її довірчого інтервалу не перевищує 0,05. На підставі запропонованої міри близькості побудовано непараметричний критерій еквівалентності генеральних сукупностей An averaged proximity measure between samples is suggested, also the theorem is proved, which states that asymptotic significance level of its confidence interval does not exceed 0,05. Nonparametric criterion of equivalence of populations is constructed based on the proposed proximity measure.