Идентификация градиентными методами параметров задач диффузии вещества в нанопористой среде - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Проблемы управления и информатики, 2010)
На основі теорії оптимального керування побудовано явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами різних параметрів задач дифузії речовини в нанопористому середовищі. Explicit expressions of the functional-residuals gradients for gradient methods of identification of different parameters of substance diffusion in nanoporous medium problems. The gradients are constructed on the basis of optimal control theory.