Кількісна оцінка технологічної сингулярності - Заріцький, О.В.; Пономаренко, О.В. (Проблемы управления и информатики, 2022)
Розглянуто актуальне питання кількісного оцінювання технологічної сингулярності. Авторами зроблено аналіз інструментарію штучного інтелекту та підходів, які впливають на розвиток суперінтелекту, що дозволило вперше розробити загальну багатофакторну модель технологічної сингулярності та представити її графічно в просторі прямих та непрямих індикаторів розвитку. The relevant issue of quantitatively assessing technological singularity is considered. The authors analyze the artificial intelligence tools and approaches influencing the development of superintelligence, which allowed for the first time the development of a general multifactorial model of technological singularity and its graphical representation in the space of direct and indirect development indicators.