Чи були новгород-сіверські Богуни нащадками Івана Богуна? - Лагута, А.М. (Сіверщина в історії України, 2025)
У статті на основі значної кількості архівного матеріалу зроблено спробу з’ясувати достовірність твердження про проживання нащадків Івана Богуна в Новгороді-Сіверському в кінці XVIII – на початку XIX століть. The article, based on a substantial amount of archival material, attempts to determine the accuracy of the claim that descendants of Ivan Bohun lived in Novhorod-Siverskyi at the end of the 18th and the beginning of the 19th centuries.