Давньоруські старожитності Чернігівщини у науковій спадщині І. І. Єдомахи - Ясновська, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2025)
У статті розглядаються результати археологічних досліджень І. І. Єдомахи на території Чернігівщини під час його роботи в Чернігівському історичному музеї. Висвітлюються результати його археологічних розвідок та розкопок на території Чернігова, Новгорода-Сіверського, Любеча. The article examines the results of archaeological research by I.I. Edomakha in the territory of the Chernihiv region during his work in the Chernihiv Historical Museum. The results of his archaeological explorations and excavations in the territories of Chernihiv, Novhorod-Siversky, Lyubech are highlighted.