Величини прискорення в оптимальних стратегіях переслідування - Пашко, С.В.; Сініцин, І.П. (Проблеми керування та інформатики, 2023)
Розглядаються задачі переслідування втікача одним переслідувачем з неперервним часом, які вважаються задачами степені; критерієм є час захоплення втікача. З-поміж стратегій переслідування виділяються погонна стратегія та паралельного зближення. Основна мета роботи — побудова оцінок модулів прискорення переслідувача, які неможливо покращити. The pursuit problems of a fugitive by a pursuer with continuous time are considered as degree problems; the criterion is the time to capture the fugitive. Among the pursuit strategies, two types are distinguished: the chasing strategy and the parallel convergence strategy. The main goal of the work is to derive acceleration magnitude estimates for the pursuer that cannot be improved.