Керування інноваційним проєктом. Досвід університетів США - Аралова, Н.I. (Проблеми керування та інформатики, 2023)
У роботі наведено конкретні приклади керування інноваційними проєктами, ґрунтуючись на досвіді університетів США, для трьох гіпотетичних розробок створення генетичної вакцини, інноваційного лабораторного продукту — іонної хроматографії, та запасної частини до автомобіля — каталітичного конвертера. Розглядаються стадії комерціалізації: від концептуальної до підготовки виробництва та виходу на ринок. Наголошується також на важливості правового супроводження кожної стадії проєкту. A brief overview of approaches to evaluating intellectual property objects and algorithms for applying these approaches is provided. The paper presents specific examples of managing innovation projects based on the experience of US universities, for three hypothetical developments: the creation of a genetic vaccine, an innovative laboratory product — ion chromatography, and a spare part for a car — a catalytic converter. The stages of commercialization are discussed: from conceptualization to production preparation and market entry. The importance of legal support for each stage of the project is also emphasized.