Поновлюючи зв'язок часів (Наукова і навчально-методична література з античној історії, міфології та культури, класичних старожитностей у XIX ст.) - Куликова, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті вперше систематизовано і проаналізова-
но перекладну й вітчизняну науково-методичну лі-
тературу, підручники із всесвітньої історії та міфоло-
гії, які використовували в системі класичної освіти на
українських теренах у ХІХ столітті. In the article translated national scientific methodological
literature, textbooks on world history and mythology
that were used in educational system in Ukraine in the 19
th century is systematized and analyzed for the first time