Ефективний бактеріальний засіб “антимишин” для захисту врожаю від мишоподібних гризунів - Дяченко, Г.М.; Кравченко, Н.О.; Головач, О.В.; Дмитрук, О.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
У результаті скринінгу культур мікроорганізмів, ізольованих від хворих гризунів з ознаками тифозної інфекції, отримано 4 штами родентопатогенних бактерій. Показано, що пасажування ізольованих штамів через організм білих мишей сприяє збереженню ними вірулентності. В експерименті підтверджено високі родентоцидні властивості створеного на основі штаму Salmonella enteritidis 1Ч бактеріального зернового препарату “Антимишин”. As a result of screening of cultures of the microorganisms isolated from the sick rodents with the signs of typhus infection. It were obtained 4 cultures of rodent-pathogenic bacteria. It was shown what the passage of isolated cultures through the organism of white mice is instrumental in saving of virulence by them. High rodent-killed properties of bacterial corn preparation, which created based on culture Salmonella enteritidis 1Ч, are confirmed in the experiment. В результате скрининга культур микроорганизмов, изолированных из больных грызунов с признаками тифозной инфекции, получено 4 штамма родентопатогенных бактерий. Показано, что пассирование изолированных штаммов через организм белых мышей содействует сохранению ими вирулентности. В эксперименте подтверждены высокие родентоцидные свойства созданного на основе штамма Salmonella enteritidis 1Ч бактериального зернового препарата “Антимышин”.