В.М. Глушков — засновник і перший завідувач кафедри теоретичної кібернетики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка - Крак, Ю.В.; Трохимчук, Р.М. (Проблеми керування та інформатики, 2023)
У всіх інформаційних матеріалах (біографічних довідках, статтях, спогадах тощо), присвячених Віктору Михайловичу Глушкову, завжди використовується епітет «видатний» (учений, організатор, глава наукової школи і т.ін.). Згідно зі «Словником української мови»: видатний — той, який вирізняється з-поміж інших якими-небудь надзвичайними рисами, якостями, особливостями [1]. Але, окрім надзвичайних якостей, якими, безумовно, вирізнявся Віктор Михайлович, його велич і видатна роль в історії нашої держави визначаються результатами, досягненнями та звершеннями, які він здійснив протягом свого короткого, але яскравого життєвого шляху й які стали невіддільними складовими нашого сучасного буття. In all informational materials (biographical references, articles, memoirs, etc.) dedicated to Viktor Mykhailovych Hlushkov, the epithet "outstanding" (scientist, organizer, head of a scientific school, etc.) is always used. According to the "Dictionary of the Ukrainian Language," "outstanding" means someone who stands out among others due to extraordinary traits, qualities, or characteristics. However, in addition to these extraordinary qualities, which Viktor Mykhailovych certainly possessed, his greatness and significant role in the history of our country are defined by the results, achievements, and accomplishments he made throughout his short but brilliant life, which have become inseparable components of our modern existence.