Метод виявлення пошкоджень земної поверхні внаслідок воєнних дій за допомогою супутникових даних - Мікава, П.В.; Дрозд, С.Ю. (Проблеми керування та інформатики, 2023)
Місцевість, яка стала ареною активних воєнних дій, зазнає значних пошкоджень у результаті бойових зіткнень та артилерійських обстрілів.У роботі розглянуто метод виявлення та аналізу пошкоджень території на основі розрахунків та порівнянь індексу рослинності NDVI. Інформація оцінюється протягом певного часового відрізку, розділеного на двотижневі періоди. Найпоширенішими серед пошкоджень виявилися воронки, утворені внаслідок обстрілів та вибухів, вигорілі поля та сліди військової техніки. The area that has become the scene of active military actions suffers significant damage as a result of combat clashes and artillery shelling. This paper discusses a method for detecting and analyzing damage to the territory based on calculations and comparisons of the NDVI vegetation index. The information is evaluated over a specific time period, divided into two-week intervals. The most common types of damage identified were craters formed by shelling and explosions, scorched fields, and traces of military vehicles.