Інтелектуальний аналіз інформаційних потоків у квантових системах передачі інформації - Зінченко, В.Л.; Лифар, В.О. (Проблеми керування та інформатики, 2024)
Розглянуто деякі можливості та проблеми систем передачі інформації, заснованої на квантово-механічних принципах. Незважаючи на високу надійність оптоелектронних систем, можливі несанкціоновані методи доступу до квантової інформації. У статті розглянуто атаки на квантові системи, властивості фотонів для захисту даних і методи інтелектуального аналізу для забезпечення безпеки. The article examines the possibilities and challenges of information transmission systems based on quantum mechanical principles. Despite the high reliability of optoelectronic systems, unauthorized methods of accessing quantum information are possible. The study reviews attacks on quantum systems, photon properties for data protection, and intelligent analysis methods for ensuring security.