Модель ринку цифрових криптовалют у рамках диференціальної гри якості - Малюков, В.П.; Малюкова, І.В. (Проблеми керування та інформатики, 2024)
Стаття присвячена розробці неперервної багатофакторної моделі ринку цифрових криптовалют (ЦКВ) у рамках схеми диференціальної гри якості. Розглянуто ігрову модель торговельної сесії на ринку ЦКВ. Показано, що керованість процесу на торговельній сесії може бути описана з погляду ігрового підходу на основі рішення системи білінійних диференціальних ігор, які адекватно описують процес розподілу обсягів цифрових криптовалют. Новизна моделі полягає у використанні білінійної диференціальної гри якості з кількома термінальними поверхнями. Проведено обчислювальний експеримент, що враховує різні співвідношення параметрів, які описують процес купівлі-продажу ЦКВ. The article is devoted to the development of a continuous multifactor model of the digital cryptocurrency (DCC) market within the framework of a differential quality game. A game model of a trading session in the DCC market is considered. It is shown that the controllability of the process in a trading session can be described from the perspective of a game approach based on solving systems of bilinear differential games, which adequately describe the distribution of volumes of digital cryptocurrencies. The novelty of the model lies in using a bilinear differential quality game with several terminal surfaces. A computational experiment was conducted, considering various parameter ratios describing the DCC purchase and sale process.