"Усна історія в епоху змін" – виклики академічності та публічності - Полек, Т. (Місто: історія, культура, суспільство, 2017)
1–2 грудня 2016 р. у м. Харкові відбувся один з найбільш нестандартних і очікуваних історичних заходів в Україні – Міжнародна наукова конференція «Усна історія в епоху змін: соціальні контексти, суспільно-політичні виклики, академічні стандарти». Цьогорічна конференція стала підсумковою і ювілейною, адже вже десятий рік поспіль Українська асоціація усної історії влаштовує, за влучним висловом Н. Отріщенко, «справжнє інтелектуальне свято»1, об’єднане навколо, на перший погляд, вузької, а насправді надзвичайно широкої ділянки усної історії.