Цифрова стабілізація відео: усунення дефектів послідовного затвора - Водолазський, Є.В.; Павлюк, А.Д. (Проблеми керування та інформатики, 2024)
У статті запропоновано алгоритм програмної стабілізації відео в реальному часі для усунення «ефект желе». Алгоритм дозволяє стабілізувати відео, коригуючи вертикальні та горизонтальні зміщення рядків, враховуючи попередню динаміку кадрів. Результати демонструють покращення якості стабілізації в реальному часі, зокрема для відео з безпілотних літальних апаратів, а також можливість використання алгоритму для відео без ефекту желе. This paper presents a real-time software stabilization algorithm aimed at correcting "wobble effect". The algorithm stabilizes video by adjusting vertical and horizontal row displacements based on prior frame dynamics. Results demonstrate improved stabilization quality in real-time, particularly for videos from unmanned aerial vehicles, with applicability even to videos without the wobble effect.