Будинок Центральної Ради у Києві: трансформація образу - Кучерук, О. (Місто: історія, культура, суспільство, 2017)
У статті розглянуто історію будівництва та функціонування будівлі у місті Києві за адресою вул. Володимирська 57, яка під час Української революції використовувалась як приміщення Української Центральної Ради. Проаналізовано будівництво та концепт, за яким зводився цей будинок, представлено опис внутрішнього та зовнішнього оздоблення. Докладно розкрито процес переходу будівлі до статусу дому засідань Центральної Ради. Досліджено подальша доля Будинку Центральної Ради, розкрита функціональна трансформація, що відбувалася з ним у різні періоди його існування. The article deals with the history of construction and functioning of the building at Volodymyrska St., 57 in Kyiv. During the Ukrainian Revolution, it was used as the location of the Central Council of Ukraine. The concept of building of this house is analyzed, the description of interior and exterior decoration is presented. The process of transition of the building to the status of the residence of the Central Council of Ukraine is described in detail. The further fate of the Central Council House, the functional transformation that it faced in the various periods of existence was investigated.