Металургійний осередок ХІ-ХІІ ст. на території Вишгородського історико-культурного заповідника (за матеріалами розкопок 1989 р.) - Бібіков, Д. (Місто: історія, культура, суспільство, 2017)
У статті вводяться до наукового обігу матеріали виробничих комплексів ХІ – ХІІ ст., розкопаних 1989 р. у західній частині вишгородського посаду (урочище Нижні Дорогожичі). Їх реінтерпретація дозволяє археологічно простежити майже всі основні етапи виробництва та обробки заліза. Поточнються датування вказаних об’єктів та забудови даної частини посаду загалом. The article to present to scientific circulation materials production complexes XI – XII centures, excavated in 1989 in the west part posat in Vyshgorod (Nyzhni Dorohozhychi place). Their reinterpretation allows archaeologically traced almost all the major stages of the production and processing of iron. Refined dating of these objects and the construction of the posat of general. These data substantially complementary socio-economic characteristics of Kyiv Rus Vyshgorod.