Прискорене моделювання ймовірності втрати вимоги у системі обслуговування з двічі стохастичними пуассонівськими вхідними потоками - Кузнєцов, М.Ю.; Кузнєцов, І.М.; Шумська, А.А. (Проблеми керування та інформатики, 2024)
Розглядається багатоканальна система обслуговування, до якої надходять декілька двічі стохастичних пуассонівських потоків вимог. Запропоновано метод прискореного моделювання для знаходження ймовірності перебування системи у стані блокування вимог певного потоку із запитом на задану кількість ліній обслуговування. A multichannel queueing system with several double stochastic input flows of customers is considered. Each service channel contains a fixed number of lines. A fast simulation method aimed to evaluate the blocking probability of customers of a certain flow demanding a given number of service lines is proposed.