Автоматизована система забезпечення ситуаційної обізнаності із застосуванням безпілотних авіаційних комплексів - Чикрій, Ан.О. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У статті обговорюється розробка прототипу автоматизованої системи ситуаційної обізнаності, що складається з трьох основних модулів: збору телеметричних даних, їх обробки та представлення. Така структура дозволяє здійснювати ефективне керування та моніторинг БПЛА в режимі реального часу за допомогою обміну даними через Discord з одночасним використанням наявних каналів зв’язку для відео та телеметрії. This article discusses the development of a prototype of an automated situational awareness system consisting of three main modules: telemetry data collection, data processing, and presentation. Its structure provides effective control and monitoring of UAVs in real-time through data exchange via Discord, using existing communication channels for video and telemetry.