Математичне моделювання імпульсної взаємодії з наскрізним отвором у товстому шарі (кососиметричний випадок) - Ковальов, Ю.Д.; Панченко, Б.Є.; Северин, М.В.; Перекрестов, І.С. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У статті представлено нову математичну модель розв’язання динамічної (ударної) кососиметричної крайової задачі для шару, що послаблений наскрізним отвором, при ковзному защемленні торців. This paper presents a new mathematical model for solving a dynamic (impact) skew-symmetric boundary value problem for a layer weakened by a through hole, with sliding clamping of the edges.