Інформаційна система для оцінювання реакції військовослужбовців на звукові команди - Файнзільберг, Л.С.; Алексійчук, К.О. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У статті описано мобільну систему для діагностики слуху в польових умовах на основі мовної аудіометрії. Оперативне оцінювання стану слуху запропоновано здійснювати за допомогою інформаційної системи на основі спеціальних тестів, які передбачають відтворення паронімів — слів, різних за значенням, але близьких за звучанням. The purpose of the article is the further development of mobile systems for diagnosing hearing in the field based on speech audiometry. It is proposed to carry out an operational assessment of hearing using an information system based on special tests that involve the reproduction of words of paronyms that have different meanings but sound similar.