Функціональні модулі та алгоритми синтезу цифрового зорового образу динамічної морської ситуації в прецизійній гео- інформаційній системі реального часу - Касім, А.М. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У статті представлено розроблені алгоритми та функціональні модулі синтезу цифрового зорового образу морської ситуації, які покращують ефективність прийнятих рішень з боку кожного користувача системи в зоні своєї відповідальності. Такий ефект досягається внаслідок підвищення точності та швидкості обробки вхідних даних з подальшим наданням високоточного кінцевого результату як об’єктивної інформації, закладеної в цілісному візуальному образі поточної ситуації. The purpose of the work is to develop algorithms and functional modules for the synthesis of a digital visual image of the marine situation, which ensure the improvement of the quality of decision-making by each user of the system by increasing the accuracy and speed of processing input data and providing a highly accurate final result in the form of an objective, adequate reality, and a holistic picture of the situation.