Про динамічну задачу оптимального розбиття множин із фіксованими центрами за умов невизначеності - Кісельова, О.М.; Притоманова, О.М.; Кузенков, О.О. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У цьому дослідженні створено комплексну математичну та обчислювальну основу для розв’язання динамічних задач ОРМ за умов невизначеності. Даний підхід поєднує теорію оптимального розбиття множин із сучасними методами штучного інтелекту, зокрема нечіткою логікою, теорією нечітких множин і нейронечіткими системами. In this study, we develop a comprehensive mathematical and computational framework for solving dynamic OSP problems under uncertainty. Our approach integrates the theory of optimal set partitioning with modern artificial intelligence techniques, particularly fuzzy logic, fuzzy set theory, and neuro-fuzzy systems.