Перспективи лазерного звʼязку між штучними супутниками Землі - Говоруха, М.І. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
У статті описано фізичний принцип дії лазерів різних типів та їх застосування в різних галузях — промисловості, будівництві, медицині, обчислювальній техніці, військовій справі, освіті, торгівлі тощо. The introduction briefly describes the physical principle of operation of lasers of various types. The use of lasers in various industries, construction, medicine, computing, military affairs, education, trade, etc. is mentioned.