Історія на тарілці. Рецензія на книгу Олени Соболевої "Кримськотатарська кухня” - Яшний, Д. (Місто: історія, культура, суспільство, 2019)
Популяризація сьогодні – це балансування між суто науковим знанням і потребою бути зрозумілим для більшості сучасників. Доступна репрезентація національної кухні – це прохід між Сціллою суспільних уявлень, сформованих мережами закладів харчування, і Харибдою регіональних традицій, які вважаються непохитними та обов’язковими до виконання. В умовах, коли поширення національних харчових звичок перебуває в руках мережевих закладів, що створюють чітку асоціацію між національними кухнями і стравами, які начебто їх характеризують, робота Олени Соболєвої «Кримськотатарська кухня» – це переосмислення традиційних рецептів як відображення історії народу.