Моделювання ймовірнісних характеристик дерева розгалужень у блокчейні з випадковим часом синхронізації блоків на основі протоколу консенсусу OUROBOROS PRAOS - Ковальчук, Л.В.; Кузнєцов, М.Ю.; Шумська, А.А. (Проблеми керування та інформатики, 2025)
Розглядається модель функціонування блокчейну, що ґрунтується на протоколі консенсусу Proof-of-Stake, а саме — протоколі Ouroboros Praos. The model of blockchain based on the Proof-of-Stake consensus protocol, namely the Ouroboros Praos protocol, is considered.