Аксіологічні детермінанти соціальної відповідальності бізнесу - Діденко, Н.; Павлова, Г. (Схід, 2009)
У статті розглянуто соціальну відповідальність бізнесу з точки зору аксіологічного підходу.
Визначено, що аксіологічними детермінантами даного феномена є базові потреби суб'єкта
бізнесу у самореалізації, в розвитку самовідповідальності й самосвідомості, а також наявність
традиції соціальної відповідальності у суспільстві. Охарактеризовано підходи й теорії, що
визначають рівень готовності бізнесу до участі в соціальних заходах влади і громадськості. The social responsibility of business is considered in the article from point of axiological approach. Certainly, that
the axiological determinants of this phenomen on are base requirements of business subject in self -realization, in
development of self-responsibility and consciousness, and also presence of social responsibility tradition in society.
There are characterized the approaches and theories which determine the level of business readiness to participate
in the social measures of power and publiс.