Теорія Г. Зедльмайра та естетика постмодернізму - Дерев’янко, К. (Схід, 2009)
У статті досліджується співвідношення естетичної системи Г. Зедльмайра та головних
концептів постмодернізму. Показано, що вчений дослідив генезу таких концептів сучасної
філософії, як "смерть мистецтва", "децентрація", "деструкція". У своїх інтертекстуальних
працях він використовував принципи діалогічності та полілогу. Relations between aesthetic system of H.Sedlmayr and main postmodern concepts is represented in the article.
The scientist investigated genealogy of such postmodern concepts as "death of art", "decentration", "deconstruction" .
Also he used principles of dialogism and polylog.