Систематизація та оцінка методів пізнання - Горчакова, О. (Схід, 2009)
У роботі проводиться систематизація та структурний аналіз логіки, діалектики та триалектики на предмет метричних особливостей пізнавальних засобів. Для цих цілей, за тернарною методологією, будується "Матриця пізнавальних засобів", яка трансформується у
"Оціночну матрицю" для визначення рівня ефективності фундаментальних пізнавальних
засобів. In work systematization and structural analysis of logic, dialectics is conducted and threalectics, for the purpose
metrical features of cognitive facilities. For these aims, on ternary methodology, "Matrix of cognitive facilities", which
is transformed in the "Evaluation matrix" for determination of level of efficiency of fundamental cognitive facilities, is
built.