Слово подяки - Анісімов, О. (Місто: історія, культура, суспільство, 2022)
Жорстока і безпідставна війна, розв’язана російською федерацією, черговий етап якої розпочався 24 лютого 2022 року, позбавила життя і здоров’я тисячі українських громадян, зруйнувала домівки, зірвала плани на майбутнє для мільйонів. Незважаючи на це, випуск створено та видано в Україні. Ми хочемо подякувати команді проєкту «Після Соціалістичного Модернізму», що зробила можливим цей проект, частиною і підсумком якого є видання, що ви тримаєте в руках: Оксані Баршиновій, Борисові Медведєву, Філіпові Степаненку, Анні Юхимець, Оксані Семенік, Мар’яні Сірко, Богданові Амосову та Дмитрові Денищику. Дякуємо нашим партнерам — Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В. Г. Заболотного за проведення конференції, Національного художнього музею Литви, Центру урбаністичних студій, ГО «Розуміти радянський Поділ», архітекторам, чия участь і архіви були незамінними для дослідження і оповідання історії цього періоду, — Дмитрові Антонюку, Володимирові Залуцькому, Юрієві Шалацькому, Сергіієві Захарченку, Олександрові Морозу, Володимирові Шевченку, Георгієві Духовичному, Борисові Єрофалову, Яношеві Вігу, Вікторові Кудіну та Петрові Маркману, а також Олексієві Бикову та Клавдії Ранчуковій за надані матеріали. The brutal and unjustified invasion by the Russian Federation on February 24, 2022 destroyed hundreds of homes, claimed the lives of thousands of Ukrainians and thwarted future plans for millions. Nevertheless, this issue was edited and published in Ukraine during the Ukrainian-Russian war. We would like to thank the team of the project After Socialist Modernism, which made this project possible, part of which is the publication you hold in your hands: Oksana Barshynova, Boris Medvedev, Philipp Stepanenko, Anna Yukhimets, Oksana Semenik, Mariana Sirko, Bohdan Amosov and Dmytro Denyshchyk. ﻿Also to our partners — the State Scientific Library of Architecture and Construction named after Volodymyr Zabolotny for hosting the conference. To Dmytro Antonyuk, Volodymyr Zalutsky, Yuriy Shalatsky, Serhiy Zakharchenko, Oleksandr Moroz, Volodymyr Shevchenko, Heorhiy Dukhovychny, Borys Yerofalov, Yanosh Vig, Viktor Kudin, architects whose participation and archives were indispensable for the research and storytelling of this period. We are also grateful to Oleksiy Bykov and Klavdia Ranchukova for the access to invaluable materials.