Виклики сучасних конфліктів у країнах, що розвиваються - Маляренко, Т. (Схід, 2009)
У статті проаналізовані причини сучасних конфліктів у країнах, які розвиваються, простежені зміни у формах і тактиці конфліктів, особливо на прикладах конфліктів низької
інтенсивності, та розроблено економічну модель локального конфлікту за володіння ресурсами між конкуруючими групами еліти. This article analyzes the challenges of contemporary conflicts in developing countries . It discusses the changing
forms of, and tactics employed by combatants in, conflicts and proposes an economic model to explain local conflict
as generated by conflicting property claims of competing elites.