Термінологічний аналіз поняття "мотиваційна система управління промисловим підприємством" - Вознюк, А. (Схід, 2009)
У статті проведено аналіз основних категорій і понять теорії мотивації з метою визначення комплексного поняття "мотиваційна система управління промисловим підприємством"
для його змістовної й функціональної адаптації до потреб практичної й науково-дослідної
діяльності. У роботі запропоновано авторське трактування понять "мотив", "мотивація",
"потреба", "стимул", "стимулювання", а також побудована лінгвістична матриця, що відбиває характер взаємозв'язку основних понять теорії мотивації. T he article analyzes the basic categories and concepts of motivation theory to identify the complex concept of
"motivational control system of industrial enterprise" for its informative and functional adaptation to the needs of
practical and research activities. The article presents the author's interpretation of the terms "motive", "motivation" ,
"need", "stimulus", "stimulation", as well as a linguistic construct a matrix showing the character of the basic concepts
of the theory of motivation.