Формування ідеології більшовизму та її вплив на суспільно-політичний розвиток України початку ХХ століття - Ситник, О. (Схід, 2009)
У статті зроблено спробу охарактеризувати процес формування ідеології більшовизму.
Опираючись на низку досліджень, автор простежив витоки та особливості цього феномену.
Показано вплив більшовицької ідеології на деяких українських політичних лідерів, які не
бачили їй альтернативи у досліджуваний період. In the given article the attempt to describe a process of forming of ideology of bolshevism is done. Opposing on
the row of researches, the author traced its sources and features. The special attention is spared to dependence of
bolshevism on tradition of Russian monarchism.