Карнавальність без карнавалу: Травнева революція 1968 р. та дух шістдесятництва - Мальцева, О. (Схід, 2009)
У статті революційні події 1968 р. у Західній Європі, пов'язані з переходом від епохи модерну до постмодернізму, розглядаються крізь призму карнавалізації суспільної свідомості.
Відмічається активізація особливого настрою - духу карнавалу, викликаного переходом
у нові соціокультурні реалії. Виявляються соціальні функції карнавальної стихії та причини
незавершеності перехідних процесів, що почалися в другій половині ХХ ст. In the article the revolutionary events of 1 968, as sociated with the transition from modern to postmodern era ,
viewed through the prism of carnivalization the public's consciousness. There is an activation of a special mood - the
spirit of carnival, caused by the transition to new socio-cultural realities. Social functions are identified carnival elements
and causes incomplete transition process that began in the 2nd half of the twentieth century.