Міграційні процеси та їх вплив на трудовий потенціал Закарпаття в умовах трансформації економіки - Машика, Ю.; Роман, С. (Схід, 2009)
У статті розглянуто міграційні процеси в Україні. Докладно проаналізовано еміграційні процеси в регіоні Закарпаття. Досліджено вплив міграції на трудовий потенціал Закарпаття в умовах трансформації економіки. Виконано аналіз причин міграції серед найбільших етнічних груп Закарпатського регіону. The article emphasizes on the migration processes that take place in Ukraine. Besides attempts to analyze the impact of migration on the employment potential of the region in a transformation of the economy that accompanied its development in a number of negative phenomena.