Демографічний розвиток міст східної України в 1920-1939 рр. - Алфьоров, М. (Схід, 2009)
У статті досліджується розвиток міст Східної України в 1920-1939 рр., у т. ч. зміни в чисельності, складі населення та ін. Особливу увагу приділено аналізу даних переписів 1926, 1937,
1939 рр. Показано вплив політичних та економічних чинників на зміну чисельності населен-
ня, природний та механічний приріст міст Східної України. In article consider the development of towns of Ost Ukraine, population changes in 1920-1926 years, in his storage
quantity and other. Shown changes dynamics quantity of population in 1926, 1937,1939 years. The conclusions on the
nature of influence of political factoris into changes quantity of population, natural and mechanical increase.