Українська музична культура Галичини в роки Першої світової війни - Кобрин, Н (Схід, 2009)
У статті досліджуються й систематизуються факти розвитку української музичної культури Галичини під час Першої світової війни. На основі документів та публікацій розгянуто
діяльність музичних товариств і національне концертне життя. Здійснено огляд свідчень
про контакти між українськими музикантами Галичини і Наддніпрянщини. The aim of paper is to study and to systematize data on the Ukrainian musical practice in Halychyna of the World War
I period. Based on archival and printing documents the author analyses the music activities of the Ukrainian societies
and some forms of concert life. T here are examining data on the Ukrainian musicians of the different regions to
associate with each other.